Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen kongre, sempozyum ve çalıştaylarla da akademik bilgi üretimi kolektif bir yapıya dönüştürülmektedir. Bu kapsamda hayata geçirilen Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi (KAPGTAK), gastronomi alanında çalışan akademisyenleri, öğrencileri ve sektör temsilcilerini bir araya getiren nitelikli bir paylaşım ve tartışma ortamı sunmaktadır. Ayrıca, “Yenilik, Etki ve Etik: Tarım ve Gıda Sisteminde Yapay Zekâ ve Dijital Teknolojiler Sempozyumu” ile teknolojik dönüşümün gıda sistemine etkileri ele alınırken, “Türk Mutfağı Haftası Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi Panel ve Çalıştayı” gibi etkinliklerle de yerel mutfakların korunması, sürdürülebilir gastronomi ve kültürel miras konularında farkındalık oluşturulmaktadır.