KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ

Kapadokya Sürdürülebilir Gastronomi ve Turizm Birliği

Kapadokya Sürdürülebilir Gastronomi ve Turizm Birliği,  KÜN mensubu akademisyenler, şefler, girişimciler, üreticiler ve gastronomiye gönül verenlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir topluluktur. Kapadokya'nın gastronomi mirasını takdir etmekte ve önemsemektedir. Kapadokya Üniversitesi Gastronomi, Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümlerinin kaynaklarından da yararlanarak bölgenin unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini, ürünlerini ve gastronomi geleneklerini yeniden canlandırmayı, sürdürülebilir turizm ve gastronomi deneyimini birleştirip çarpan etkisi yaratmayı ve bu birikimi gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir.

Birlik aşağıdaki çalışmaları gerçekleştirmektedir: 

1) Kapadokya'nın yerel ürünlerini, geleneksel tariflerini ve pişirme tekniklerini derlemek

2) Kapadokya'nın gastronomi mirasını gastrocappadocia.com web sitemiz aracılığıyla görünür kılmak

3) Yerel gıda üreticilerinin turizmden sağladıkları faydayı artırabilmek için restoranlarda ve konaklama işletmelerinde yerel yemek tariflerinin ve ürünlerin daha fazla kullanılmasını teşvik etmek

4) Kapadokya'yı yüksek kaliteli, benzersiz, sürdürülebilir bir gastronomi turizmi destinasyonu haline getirerek ziyaretçilerin deneyimini zenginleştirmek

5) Bütünleşik bir ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik yaklaşımı ile Gastronomi alanında tüm yerel paydaşlar için eğitimler ve bilgi paylaşımı platformları geliştirmek

Diğer Faaliyetlerimiz
Kapadokya Alev Alatlı Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Çalışmaları Dergisi
Slow Food Kapadokya Yeryüzü Pazarı - Uçhisar
Aşçı Seviye 4 Mesleki Yeterlilik Sınavları
Kapadokya Gastronomi Festivali
Kapadokya Gastronomi Envanteri
KÜN Yayınları Gastronomi Serisi
Lokal Sinasos