Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bağlamında “İyi, Temiz ve Adil” Ürün Kullanımı Paneli
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bağlamında “İyi, Temiz ve Adil” Ürün Kullanımı Paneli
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bağlamında “İyi, Temiz ve Adil” Ürün Kullanımı
Gastronomi turizmine olan ilgi tüm dünyada artmaktadır. UNWTO Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, dünya turizm gelirleri içerisinde yeme-içme harcamalarının payının %30 seviyesine ulaştığını, turistlerin %88.2’sinin seyahat destinasyonu seçiminde yemeğin çok önemli olduğunu belirttiğini raporlamaktadır.
Destinasyon tercihinde yerel mutfağı tanıma; tipik ve geleneksel ürünleri tatmak için restoranları keşfetme; şaşırtıcı, benzersiz ve özel deneyimler yaşama imkanları önemli kriterler haline gelmiştir. Gastronomi turizmi, başta yiyecek/içecek ve konaklama sektörü olmak üzere turizm sektörünün tüm unsurları için, katma değer, zenginlik ve istihdam yaratma potansiyeline sahiptir.
Destinasyonların, halkı, kültürü ve doğal mirasıyla doğrudan bağlantı kurarak ziyaretçi deneyimini zenginleştiren gastronomi turizminin, beslendiği kaynaklar ile kurduğu koruma - tüketim ilişkisinin dengesi panelimizin ana konusunu oluşturmaktadır.
Panel kapsamında Türkiye’de gastronomi turizmi gelişirken yerel, mevsiminde, sağlıklı ürünler kullanılmasının ve oluşacak katma değerin yerel halkın refahını arttırmasının temin edilmesinin yolları tartışılacaktır.
Panelde konuşmalar İngilizce ve Türkçe olabilecek, tercüme yapılmayacaktır.
Panel Yeri: Kapadokya Üniversitesi Mehmet Şakir Paşa Medresesi, A1 Salonu / Mustafapaşa,Ürgüp
Panel Tarihi : 25 Mayıs 2023
Panel Saati : 13:30
Panel Sunucusu: Ebru Koralı /TURYİD Genel Sekreteri,İTO 17.Restoran,Yiyecek ve İçecek komitesi Başkanı,Yalı77 Kurucu,İşletmeci
DAVETLİ KONUŞMACILAR
Betül Bildik - METRO Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü
Prof. Dr. Cemal Taluğ - Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı
Denis Michael Kleinknecht - Şef Gasthof Heinzinger Restoran, Almanya Slow Food Aşçı Dayanışması Üyesi
Ebru Koralı - TURYİD Genel Sekreteri ,İTO 17.Restoran, Yiyecek ve İçecek Komitesi Başkanı,Yalı77 İstanbul
Elisa Demichelis - Global North Director, Slow Food International
Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel - UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi
İlhan Koçulu - Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı,Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği kurucusu ve başkanı
Pınar Taşdemir - Şef / Araka Restoran
Taylan Kümeli - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı
Yasmina Lokmanoğlu - Slow Food Tarsus Lideri , Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı ,Slow Food Aşçı Dayanışması,Yemek Kültürü Araştırmacısı
* Liste albetik sıraya göre düzenlenmiştir.