Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bağlamında “İyi, Temiz ve Adil” Ürün Kullanımı Paneli 

 

Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Bağlamında “İyi, Temiz ve Adil” Ürün Kullanımı 

 

 

Gastronomi turizmine olan ilgi tüm dünyada artmaktadır. UNWTO Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, dünya turizm gelirleri içerisinde yeme-içme harcamalarının payının %30 seviyesine ulaştığını, turistlerin %88.2’sinin seyahat destinasyonu seçiminde yemeğin çok önemli olduğunu belirttiğini raporlamaktadır.

 

Destinasyon tercihinde yerel mutfağı tanıma; tipik ve geleneksel ürünleri tatmak için restoranları keşfetme; şaşırtıcı, benzersiz ve özel deneyimler yaşama imkanları önemli kriterler haline gelmiştir. Gastronomi turizmi, başta yiyecek/içecek ve konaklama sektörü olmak üzere turizm sektörünün tüm unsurları için, katma değer, zenginlik ve istihdam yaratma potansiyeline sahiptir.

 

Destinasyonların, halkı, kültürü ve doğal mirasıyla doğrudan bağlantı kurarak ziyaretçi deneyimini zenginleştiren gastronomi turizminin, beslendiği kaynaklar ile kurduğu koruma - tüketim ilişkisinin dengesi panelimizin ana konusunu oluşturmaktadır. 


Panel kapsamında Türkiye’de gastronomi turizmi gelişirken yerel, mevsiminde, sağlıklı ürünler kullanılmasının ve oluşacak katma değerin yerel halkın refahını arttırmasının temin edilmesinin yolları tartışılacaktır.

 

Panelde konuşmalar İngilizce ve Türkçe olabilecek, tercüme yapılmayacaktır. 


Panel Yeri: Kapadokya Üniversitesi Mehmet Şakir Paşa Medresesi, A1 Salonu / Mustafapaşa,Ürgüp

Panel Tarihi : 25 Mayıs 2023
Panel Saati : 13:30

Panel Sunucusu: Ebru Koralı /TURYİD Genel Sekreteri,İTO 17.Restoran,Yiyecek ve İçecek komitesi Başkanı,Yalı77 Kurucu,İşletmeci

 

DAVETLİ KONUŞMACILAR

Betül Bildik METRO Türkiye Sürdürülebilirlik Müdürü

Prof. Dr. Cemal TaluğTarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı

Denis Michael KleinknechtŞef Gasthof Heinzinger Restoran, Almanya Slow Food Aşçı Dayanışması Üyesi

Ebru KoralıTURYİD Genel Sekreteri ,İTO 17.Restoran, Yiyecek ve İçecek Komitesi Başkanı,Yalı77 İstanbul 

Elisa Demichelis - Global North Director, Slow Food International

Doç. Dr. Evrim Ölçer ÖzünelUNESCO Türkiye Millî Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi

İlhan KoçuluKoçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı,Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği kurucusu ve başkanı

Pınar Taşdemir - Şef / Araka Restoran

Taylan KümeliSağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı 

Yasmina Lokmanoğlu - Slow Food Tarsus Lideri , Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı ,Slow Food Aşçı Dayanışması,Yemek Kültürü Araştırmacısı 

 

* Liste albetik sıraya göre düzenlenmiştir.