Çalıştay 4.Çalışma Grubu

 

Gastronomi Turizminde Sürdürülebilirlik Gereklerinin Restoran ve Oteller Açısından Değerlendirilmesi  

  • Home
  • > Çalıştay 4. Grup
  • Gastronomi Turizminde Sürdürülebilirlik Gereklerinin Restoran ve Oteller Açısından Değerlendirilmesi

 

 

Moderatör: Ebru Koralı - TURYİD Genel Sekreteri / İTO 17.Restoran,Yiyecek ve İçecek komitesi Başkanı,Yalı 77 Kurucu,İşletmeci

Raportör: Dr. Öğr. Üyesi Gamze Turgaylı Zengin - Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı

Raportör: Dr. Öğr. Üyesi Duygu Bora - Kapadokya Meslek Yüksekokulu,Sürdürülebilir Turizm Yönetimi Yüksek Lisans Ana Bilim Dalı Başkanı

Raportör: Araş. Gör. Burcu Sarı- KÜN Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Raportör : Araş.Gör. Yasin Bulut - KÜN Turist Rehberliği

 

Çalıştay kapsamında,

 

  • Mevsimsel ve Yerel Ürünlerin Menülere Entegrasyonu,
  • Sürdürülebilir Restoran Uygulamaları,
  • Restoranlarda Enerji Tüketiminin Azaltılmasına Yönelik Ekipman Tasarımı, Dünya Trendleri,
  • Sürdürülebilirlik Açısından Restoran ve Otellerin Önündeki Kritik Konular ve Sürdürülebilir Bir Ekosistemin Yaratılması,
  • Restoranlarda İsraf Azaltma ve Atık Yönetimi Çalışmaları,
  • Yerel Yönetimlerin İsraf Azaltma ve Atık Yönetimi Çalışmalarındaki Rolü,
  • Havaalanları ve Uçaklarda Gıda Geri Dönüşümü,
  • Sürdürülebilirlik Hassasiyetine Müşteri Yaklaşımı,

 

başlıklarına değinilecektir.

 

Çalıştay’da konuşmalar İngilizce ve Türkçe olabilecek, tercüme yapılmayacaktır. 

 

Çalıştay Yeri : KÜN Mehmet Şakir Paşa Medresesi, A3 Salonu

Çalıştay Tarih : 26 Mayıs 2023
Çalıştay Saati : 10.00 - 17.00

 

 

Çalıştay Katılımcıları

Betül Bildik - Metro Türkiye  Sürdürülebilirlik Müdürü

Prof.Dr. Bilgehan Gülcan  - Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi

Şefika Günyel - Şef, Yemek Stilisti, Yemek Fotoğrafçısı

Öğr. Gör. Durmuş Ali Aydemir - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 

Doç.Dr. Ece KonaklıoğluAnkara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Hasan Yeşilyurt - Köşebaşı , Akkomarka Yönetim Kurulu Üyesi 

İpek Aslan - UNESCO Hatay Gastronomi Evi

Melda Tuna - BTA Food&Services Group Marketing Manager

Pınar Taşdemir - Şef,Araka Restoran

Zafer Kahraman - Öztiryaki Arge Proje Yöneticisi

 

 

* Liste albetik sıraya göre düzenlenmiştir.