Çalıştay 2.Çalışma Grubu

 

Yerel Ürünlerin Tespiti, Tescili ve Bu Ürünlere Görünürlük Kazandırılması  

  • Home
  • > Çalıştay 2. Grup

Yerel Ürünlerin Tespiti, Tescili ve Bu Ürünlere Görünürlük Kazandırılması

 

Moderatör: Ayşe Nilhan Aras - Metro Gastro Dergisi Yayın Yönetmeni ve Editörü

Raportör: Dr. Öğr. Üyesi Şükran Ünser - KÜN Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Raportör: Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer - KÜN Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ,Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

 

Çalıştay kapsamında, 

 

  • Yerel Ürünlerin Tescillenmesinde Farklı Yaklaşımlar (coğrafi işaret tescili, Nuh’un Ambarı, Presidia vb.);  
  • Türkiye’de Yerel Tohum, Irk ve Gastronomi Envanterinin Tespiti ve Tescilinde STK’ların, Kamu Kurumlarının,Üniversitelerin ve Özel Sektörün Rolü ve Bu Konularda Araştırma Yapacak Bilim İnsanları,Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Örgütlerinin Finansmanı ve Teşviki İçin Kurulmuş Olan Mekanizmaların Değerlendirilmesi, 
  • Turizmde Yerel Mutfağın Deneyimlenmesi İmkânlarının Artırılması Yöntemleri, 
  • Çiftçi ve Kadın Kooperatifi Pazarları Gibi Yerel Ürün Tedariği ve Otantik Gastronomi Deneyimi Yaşama İmkânı Yaratan Organizasyonların Yapılması ve Desteklenmesi ile Yerel Üretime Görünürlük Kazandırılması,  
  • Yerel Ürünlerin Pazarlanmasında Online Satış Kanallarının Kullanımı,  
  • Coğrafi Tescilli Ürünlerin Pazarlaması ve Bu Ürünlere Erişimin Kolaylaştırılması, 
  • Yerel Ürün Kullanımı ile Gastronomi Turizminde Yüksek Katma Değer Sağlama İmkânlarının Değerlendirilmesi, 
  • Yerel Yönetimlerin,Kent Mutfağının Geliştirilmesi ve Tanıtılmasında Sorumlulukları, 
  • Tematik Müze,Gastronomi Festivali,İnternet Portalı,Gastronomi ile İlgili Yayınların Gastronomi Turizmini Artırmadaki Yeri, 

 

başlıklarına değinilecektir. 

 

Çalıştay’da konuşmalar İngilizce ve Türkçe olabilecek, tercüme yapılmayacaktır.

 

Çalıştay Yeri : KÜN Lisansüstü Eğitim ,Öğretim ve Araştırma Enstitüsü - L4 Salonu

Çalıştay Tarih : 26 Mayıs 2023
Çalıştay Saati : 10.00 - 17.00

 

 

Çalıştay Katılımcıları

Ayşe Nilhan Aras - Metro Gastro Dergisi Yayın Yönetmeni ve Editörü , Araştırmacı & Yazar

Birol Uluşan - Metro Toptancı Market Meyve, Sebze Gıda Kategori Müdürü& Coğrafi İşaretler

Duran Özdemir - Şef /Revithia Restoran - Ürgüp

Dr.Öğr.Üyesi Erhan Akarçaya - Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi- Sosyolog -  Yazar

Arş. Gör. Dr. Firdevs Yönet Eren - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi 

İlhan Koçulu  - Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Boğatepe Kars ,Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği kurucusu ve başkanı

Murat Yankı - Sommelier AIS, İngilizce Fransizca İtalyanca Japonca Tercüman rehber, yeme-içme tarihçisi ve sosyologu

 

 

* Liste albetik sıraya göre düzenlenmiştir.