Çalıştay 1.Çalışma Grubu

 

Yerel ve Mevsiminde Ürün Kullanımının Biyoçeşitliliğin, Ekosistemin ve İnsan Sağlığının Korunmasına Katkıları

  • Home
  • > Çalıştay 1. Grup

Yerel ve Mevsiminde Ürün Kullanımının Biyoçeşitliliğin, Ekosistemin ve İnsan Sağlığının Korunmasına Katkıları

 

Moderatör: Yasmina Lokmanoğlu - Slow Food Tarsus Lideri,Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı,Slow Food Aşçı Dayanışması,Yemek Kültürü Araştırmacısı 
Raportör: Dr. Öğr. Üyesi Ekin Özdemirci - KÜN Çevreci Beşeri Bilimler Fakültesi,KÜN Sürdürülebilirlik Komisyonu

Raportör: Dr. Öğr. Üyesi Mine Erdem Büyükkiraz - KÜN Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu,Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

 

Çalıştay kapsamında,

 

  • Tarım ve Gıda Sektörlerinin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmindeki Yeri,
  • Yerel ve Mevsiminde Ürünlerle Beslenmenin Biyoçeşitliliğin ve Ekosistemin Korunmasına Etkileri,
  • Türkiye ve Dünya’da Slow Food Birliklerinin Çalışmaları,
  • Yerel ve Mevsiminde Ürünlerle Beslenmenin Karbon Ayak İzinin Düşük Tutulmasına Katkıları,
  • Yerel ve Mevsiminde Ürünlerle Beslenmenin İnsan Sağlığına Olumlu Etkileri (mikrobiyatanın korunması vb.) 


başlıklarına değinilecektir.


Çalıştay’da konuşmalar İngilizce ve Türkçe olabilecek, tercüme yapılmayacaktır.

 

Çalıştay Yeri: KÜN Lisansüstü Eğitim,Öğretim ve Araştırma Enstitüsü - L3 Salonu

Çalıştay Tarih : 26 Mayıs 2023
Çalıştay Saati : 10.00 - 17.00

 

Çalıştay Katılımcıları

Öğr. Gör. Asuman Kerkez - Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi- Aşçılık Programı

Claudio Chinali - Şef /Eataly

Duygu Ece Aydın - İksirli Çiftlik & İksir Resort Town

Doç. Dr. Eda Özgül Katlav - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Turizm Fakültesi /Turizm İşletmeciliği Bölümü

Dr. Fatih Özden - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi - Gıda Topluluğu

Prof. Dr. Nazan Uysal HarzadinTıp Doktoru, Fizyoloji Profesörü, IFM Certified, Fonksiyonel Tıp, Fonksiyonel Beslenme

Yasmina Lokmanoğlu - Slow Food Tarsus Lideri , Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı ,Slow Food Aşçı Dayanışması,Yemek Kültürü Araştırmacısı 

Yeşim Bekyürek - Yüksek Ziraat Mühendisi,Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği

 

 

* Liste albetik sıraya göre düzenlenmiştir.